Klantensysteem Home > Veelgestelde vragen > Minecraft > Server beveiligen

Server beveiligen

Kan ik een server bij jullie huren als ik geen premium Minecraft account heb?

Ja, dat is mogelijk. Er zijn wel enkele gevaren en nadelen, dus je moet je server goed beveiligen en kan sommige functies niet gebruiken.

Gevaren en nadelen zijn:

-Als je geen inlogsysteem hebt, kan iemand inloggen onder jouw naam en gelijk alles doen. Dat is bij normale spelers nog niet heel erg, afgezien van hun spullen, maar voor OP’s wel. De ‘hacker’ kan doen wat hij wil. Heb je een vanilla server (server van Minecraft.net) dan kan de hacker dus kicken, bannen, in creative gamemode gaan etc. Heb je een Craftbukkit server met plugins zoals World Edit geinstalleerd kan  de hacker ook alles met World Edit, waaronder je wereld vol laten lopen met veelal ongewenste blokken (bedrock, tnt, water, lava) en/of je server er door laten crashen.

- Je kan Votifier niet gebruiken als je geen premium Minecraft account hebt. Met Votifier kunnen spelers een beloning krijgen als ze stemmen bij een stem site zoals minecraftserverlijst.nl of minecraft.serverlijst.nl.

- Je kan MCBans niet gebruiken. MCBans is een globaal ban systeem. Ban jij iemand gaan er punten van zijn reputatie af. Je begint met 10. Is de reputatie van een speler 0 is hij/zij gebanned op alle MCBans servers.

Ik ben er over uit, ik wil toch een server huren terwijl ik geen premium Minecraft account heb. Hoe doe ik dit?

1) Ga naar http://dev.bukkit.org/server-mods/xauth . Download daar de nieuwste versie.

2) Maak een MySQL database aan als je die nog niet hebt. Dit doe je door naar je server te gaan > advanced > MySQL database.

Klik dan op create database, dan op ok.
Daarna kan je zelf een wachtwoord maken, een nieuwe genereren of het zo laten. Het ziet er dan ongeveer zo uit:

3) Ga terug naar je server op multicraft. Dan Files > FTP file access. Dan log je in met je multicraft wachtwoord. Ga naar plugins, en klik aan de linkerkant op uploaden. Klik dan op de bladeren knop bij de eerste invoerregel van Archives to upload and unpack. Selecteer dan de versie die jij gedownload hebt.
Druk daarna op submit nadat je bovenin hebt gecontrolleerd dat er  upload to directory /plugins staat. Open een nieuw tabblad, ga naar Multicraft, naar je server. Herstart je server en de plugin is geinstalleerd. Nu gaan we hem configureren.

4) Ga weer naar Files > FTP file access > Log in > Ga naar plugins > Ga naar xAuth > Klik naast config.yml op edit.  Je kan hieronder zien hoe het er uit moet zien. Verander a4cc813ecb naar je eigen wachtwoord en database naam en user naar je server . Neem verder alles van het onderstaande plaatje over.

5) Ga terug naar je server op Multicraft. Ga dan naar Files > Config Files > Server Settings. Verander hier Online mode naar disabled. Herstart dan je server. Kijk dan in de console. Zegt hij dat xAuth weer disabled kijk je waarom. Staat er vanwege h2 libraries herstart je de server nog eens. Zegt hij dat online mode nog aanstaat ga je terug naar het begin van deze stap.

7) Log in op je server. Als het goed is moet je nu registreren. Dit doe je door /register wachtwoord te doen. Wachtwoord vervang je door je eigen gekozen wachtwoord.

Daarna moet je inloggen met je wachtwoord. Dit doe je door /login wachtwoord te doen. Hier ook weer, je eigen gekozen wachtwoord invoeren in plaats van wachtwoord.

Nu ben je ingelogd, veel speelplezier!