Klantensysteem Home > Veelgestelde vragen > Minecraft > Dynmap installeren

Dynmap installeren

Wij krijgen veel vragen over hoe je de dynmap installeert. Daarvoor hier een korte stappenlijst.

Zorg eerst dat Craftbukkit op je server is geinstalleerd.
1) Ga naar Multicraft, klik dan op "Files", daarna op "BukGet Plugins". Type daarna "dynmap" in de zoekbalk, klik daarna op "dynmap" en klik onderaan op "install".

2)
Herstart de server en ga daarna naar je ftp bestanden > plugins > dynmap > configuration.txt. Zoek daarna naar "TCP" (in de webrowser kan dit door CTRL + F in te drukken). Verander de 8123 poort in een andere poort, bijvoorbeeld 37925. Save het bestand daarna en ga naar de console, waar je "dynmap reload" typt. Type daarna "dynmap fullrender wereldnaam", waar "wereldnaam" de naam van je wereld is. Als je daarna last hebt van lag in-game moet je weer "dynmap cancelrender full wereldnaam" typen in de console. [Notitie: Je moet een poort tussen 35000 en 39999 nemen, andere poorten zijn op onze shared Minecraft nodes geblokkeerd.]

3)
Ga in de webrowser naar het ip dat je kreeg bij het bestellen, bijvoorbeeld 188.122.88.7 , met erachter :poort , waar poort de poort is die je invulde in de configuration.txt van dynmap, in dit voorbeeld 37925. Het dynmap ip is dus in dit geval 188.122.88.7:37925 .

Je kan het resultaat van onze test server hier zien.

Werkt de server na het volgen van deze stappen nog steeds niet? Neem dan contact op met onze medewerkers via een ticket.