Klantensysteem Home > Veelgestelde vragen > Minecraft > Votifier installeren

Votifier installeren

Wij krijgen veel vragen over hoe je de votifier installeert. Daarvoor hier een korte stappenlijst.

Zorg eerst dat Craftbukkit op je server is geinstalleerd.
1) Ga naar Multicraft, klik dan op "Files", daarna op "BukGet Plugins". Type daarna "votifier" in de zoekbalk, klik daarna op "votifier" en klik onderaan op "install".

2)
Herstart de server en ga daarna naar je ftp bestanden > plugins >votifier > rsa > public.key. Kopieer de hele key en plak hem op een site als http://minestatus.net/ bij het veld waar de public key ingevuld moet worden. Geef verder het ip op dat bij je server hoort, bijvoorbeeld 188.122.88.5, en de poort waar votifier op luistert, bijvoorbeeld 8192. Test daarna of de connectie werkt. Werkt het niet moet je de poort in de config.yml verhogen met 1 en de server telkens herstarten, tot het wel werkt.

3)
Hierna installeer je een listener die je op het votifier listeners forum kan vinden (http://dev.bukkit.org/server-mods/votifier/forum/vote-listeners/), kijk hiervoor naar welke jij nodig hebt voor wat je mensen wil geven. Zet daarna de gedownloade .class in de listeners map van votifier. Na de restart komt er een config in de votifier map, daar kan je aanpassen wat je krijgt. Als de aanpassing is doorgevoerd herstart je de server voor een laatste keer. Test daarna of het werkt doormiddel van stemmen op de betreffende vote site.

Let op: Als je Minecraft niet gekocht hebt, kan je niet voten.

Werkt votifier na het volgen van deze stappen nog steeds niet?
Neem dan ook contact op met onze medewerkers via een ticket.